QuickStep

Bij QuickStep hoeft u niet zelf op zoek te gaan naar een partner en/of tegenstanders. U kunt zowel individueel inschrijven als met een vaste partner. QuickStep zorgt ervoor dat u automatisch na drie spellen nieuwe medespelers krijgt, indien mogelijk van vergelijkbaar niveau. Indien u met uw partner en/of tegenspelers wilt blijven spelen, kunt u dat tijdens het spelen aangeven. Een QuickStep ronde bestaat uit 3 spellen. U bent verplicht een ronde af te maken en mag dus niet voortijdig de tafel verlaten (spelers die dit toch doen kunnen worden uitgesloten van QuickStep/StepBridge).

Hoe neem ik deel aan QuickStep?

U kunt voor QuickStep inschrijven via de competitielobby van StepBridge. Als het tafeloverzicht de lobby bedekt, dient u eerst het tafeloverzicht te sluiten. Als u zich aan een tafel bevindt dient u deze eerst te verlaten.

In de lobby heeft u de keuze tussen inschrijven zonder partner of met partner (twee knoppen in het midden van het venster). Als u kiest voor inschrijven zonder partner, krijgt u elke ronde een nieuwe partner en nieuwe tegenstanders. Als u kiest voor inschrijven met partner, dient u al een partner te hebben waarmee u heeft afgesproken. Zodra uw partner zich ook heeft ingeschreven, doet u als paar mee aan QuickStep, en krijgt u elke ronde nieuwe tegenstanders.

Nadat u op de knop om u in te schrijven heeft gedrukt, dient u in het volgende scherm aan te geven of u paren of butler wil spelen of dat u geen voorkeur heeft. Op StepBridge wordt veel meer paren dan butler gespeeld. Daarom kan het soms lang duren voordat een butler tafel gevormd kan worden. Daarom raden we iedereen die butler wil spelen aan om voor geen voorkeur te kiezen; dit voorkomt lange wachttijden. Ook als u werkelijk geen voorkeur heeft, maar graag zo snel mogelijk wil worden ingedeeld, kunt u het beste kiezen voor geen voorkeur.

Indien u zich met partner heeft ingeschreven, dient u ook de spelersnaam van uw partner nog op te geven. Zorg ervoor dat u deze naam exact spelt, anders kan u niet ingedeeld worden (u hoeft niet te letten op het gebruik van hoofdletters/kleine letters). Klik vervolgens op Ok.

Wachten op indeling

Als u de inschrijving heeft voltooid, wordt u aan een lege tafel gezet waar u wacht tot de QuickStep ronde kan beginnen.

Individuele inschrijving
Als u individueel heeft ingeschreven begint QuickStep direct met het zoeken naar een nieuwe tafelindeling. Zolang het systeem aan het zoeken is, ziet u de tekst in beeld: “U bent individueel ingeschreven. We zoeken een nieuwe indeling.”

Inschrijving met partner
Als u met een vaste partner heeft ingeschreven, dan dient uw partner zich ook met u in te schrijven. Zodra uw partner zich ook heeft ingeschreven, wordt deze op de stoel tegenover u gezet en begint QuickStep met het zoeken naar een nieuwe tafelindeling. Zolang het systeem aan het zoeken is, ziet u de tekst in beeld: “U bent ingeschreven met [spelersnaam partner] als uw partner. We zoeken een nieuwe indeling.”

Partner behouden

Als u individueel heeft ingeschreven, kunt u gedurende de ronde vragen of uw partner zin heeft om met u verder te spelen. U doet dit door op de knop “Partner behouden” rechts onderin het hoofdvenster te klikken. U partner krijgt dan het venster te zien uit de afbeelding rechts.

Als uw partner voor “Ok” kiest, dan bent u een vast paar geworden, en speelt u verder samen als partner totdat een van beiden stopt met QuickStep. Bij een afwijzing verandert er niets, en ontvangt u de reden van afwijzing in beeld.

Let op! U dient de koppeling met uw partner te voltooien voordat de laatste kaart van de ronde is gespeeld. Hierna kan niet meer gekoppeld worden, ook niet als beide spelers nog aan tafel zitten.

Tegenstanders behouden

Als u met uw vaste partner tegen een ander vast paar speelt, dan kunt u gedurende de ronde aan uw medespelers vragen of zij zin hebben om in dezelfde samenstelling door te spelen. U doet dit door op de knop “Tegenstanders behouden” rechts onderin het hoofdvenster te klikken.

Als u de knop heeft ingedrukt, krijgt eerst uw partner de vraag of hij ook met deze tegenstanders wil doorspelen. Als partner hier bevestigend op antwoordt, wordt de vraag ook aan beide tegenstanders gesteld. Als iedereen heeft bevestigd, wordt de tafel een reguliere competitietafel (om weer mee te doen aan QuickStep dient u zich opnieuw in te schrijven).

De mogelijkheid om tegenstanders te houden bestaat alleen als twee vaste paren tegen elkaar spelen. Dus als een niet-vast paar op deze manier wil verder spelen, dan dient dit paar eerst een vast paar te worden via “Partner behouden” (zie hierboven).

Let op! U dient het tegenstanders behouden te voltooien voordat de laatste kaart van de ronde is gespeeld. Hierna is dit niet meer mogelijk, ook niet als alle spelers nog aan tafel zitten.

Stoppen met QuickStep

Na 3 spellen is de QuickStep ronde afgelopen. U heeft nu de keuze om een nieuwe ronde te spelen of te stoppen met QuickStep. Kiest u voor “Nieuwe ronde spelen” dan kleurt de button groen. Als u Stopt met QuickStep wordt u automatisch in de lobby geplaatst.

Zolang u (of uw partner) niet kiest voor “Stoppen met QuickStep” blijft u meedoen met QuickStep. Echter, zolang u nog niet op “Nieuwe ronde spelen” heeft geklikt, wordt u niet opnieuw ingedeeld. U kunt dit dus gebruiken voor een korte pauze zonder dat u daarna weer opnieuw moet inschrijven.