Ruitenboer 2020
Doe mee aan het grootste bridgetoernooi ter wereld en maak kans op een plaats voor de halve finale, een staatslot of 150 deelnamepunten per persoon.
Op maandag 2 maart, woensdag 4 maart en vrijdag 6 maart kunt u om 20.30 uur op StepBridge meedoen aan een voorronde van het Ruitenboertoernooi. Één voorronde bestaat uit 28 spellen.

Wat is Ruitenboer?
Het bijzondere van het Ruitenboertoernooi is dat alle deelnemers dezelfde spellen spelen waar ze zich ook bevinden. Dus of u nu meedoet aan Ruitenboer via uw club waar dan ook in het land, of op StepBridge, u speelt allemaal dezelfde spellen op een avond. U kunt na afloop via de website van de Nederlandse Bridgebond een boekje downloaden met de spelverdelingen en de mogelijke biedverlopen. Bij elk spel staat uitleg van een bekende bridger.

Deelname Ruitenboer
Iedereen kan meedoen aan de voorronden; er zijn dus geen beperkingen op grond van rating of speelsterkte. Echter niet iedereen kan zich plaatsen voor de halve finale. Aan de halve finale en finale kunt u alleen meedoen als u voldoet aan de volgende criteria:

  • U en uw partner zijn beiden lid van de NBB
  • Uw NBB-rating (per 1 september 2019) is lager dan 1800; bent u lid van StepBridge dan is een rating van maximaal 2400 toegestaan
  • U heeft de laatste vijf seizoenen, d.w.z. m.i.v. het seizoen 2015-2016, niet gespeeld in of recht gehad op een plaats in een bondscompetitie (Tweede Divisie viertallen of paren of hoger, of Bondsklasse A vrouwenparen)

Deelname aan het Ruitenboertoernooi kost 60 deelnamepunten per persoon. Meer informatie over deelnamepunten vindt u hier

Halve finale
Op zondag 29 maart worden op veel plaatsen verspreid in het hele land de halve finales gespeeld. U kunt de halve finale spelen in Tolbert, Joure, Apeldoorn, Zevenaar, Nijmegen, Utrecht, Amstelveen, Waarland, Leiden, Zoetermeer, Papendrecht, Bergen op Zoom, Eindhoven en Sittard. Er wordt naar gestreefd om voor iedereen de reisafstanden zo kort mogelijk te houden  Één op elke zes paren met een maximum van 5 paren plaatsen zich voor de halve finale. De feestelijke finale is op zondag 19 april in het Nationaal Denksportcentrum Den Hommel te Utrecht.

Meesterpunten en prijzen
Bij elk Ruitenboertoernooi kunt u meesterpunten verdienen. Om het Ruitenboertoernooi extra te promoten reikt StepBridge per voorronde 4 extra prijzen uit. De nrs 10, 20 en 30 winnen 150 deelnamepunten. De nummer 15 wint een staatslot.

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan één of meer voorronden van Ruitenboer op StepBridge, graag tot dan!

Toernooi Commissie StepBridge