Speelt u graag een wedstrijd, wilt u oefenen met uw vaste partner, of wilt u graag aan de seizoenscompetitie meedoen? Dan zijn de StepBridge toernooien iets voor u. StepBridge organiseert dagelijks toernooien. Daarnaast zijn er zo nu en dan ook speciale toernooien die we apart aankondigen.

Bij alle niet-gratis toernooien kunt u meesterpunten verdienen. Meesterpunten worden toegekend conform NBB-schaal.

Toernooien met paren- of butlertelling

 • Dagelijks
 • Speelvorm paren
 • Scorevorm paren of butler
 • 27 spellen per toernooi
 • Meesterpunten conform NBB-schaal
 • Shoppunten
 • Kosten: 16 deelnamepunten per toernooi

Seizoenscompetities 2015

 • Elke zondagavond
 • Speelvorm paren
 • Scorevorm paren
 • 27 spellen per toernooi
 • Iedere seizoenscompetitie wordt afgesloten met een online finale
 • Meesterpunten conform NBB schaal
 • Shoppunten
 • Extra prijs per voorronde in de vorm van deelnamepunten
 • Kosten: 50 deelnamepunten per voorronde

Gratis individueel toernooi

 • Woensdagmiddag
 • 12 spellen per toernooi
 • Geen meesterpunten en shoppunten

Gratis mini parentoernooi

 • Zaterdag- en zondagmiddag
 • 12 spellen per toernooi
 • Geen meesterpunten en shoppunten

Meesterpunten

Bij alle betaalde toernooien worden meesterpunten toegekend conform NBB-schaal. Hoeveel meesterpunten u per toernooi verdien heeft, kunt u zien op de uitslagenservice van de NBB.

Shoppunten

U verdient shoppunten bij alle betaalde toernooien. Naarmate u hoger eindigt, ontvangt u meer shoppunten. Het te winnen aantal shoppunten is afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij gelijk eindigen worden de shoppunten gedeeld. Prijzen in shoppunten worden altijd per persoon vermeld. In de e-mail die u na elk toernooi ontvangt staat hoeveel shoppunten u heeft gewonnen.

U kunt in uw persoonlijke StepAccount het saldo van uw shoppunten zien. Daar ziet u ook al uw shoppunten-transacties van de afgelopen twee jaar. Shoppunten zijn vijf jaar geldig vanaf het moment dat u ze heeft verdiend. Shoppunten zijn persoonlijk en kunnen niet worden overgedragen.

U kunt uw shoppunten besteden in de StepShop.

>> Klik hier voor de StepShop.

Toernooikalender

Dag Tijd Spellen Speelvorm Scorevorm Kosten Meesterpunten/shoppunten
Zondag 16.00 12 paren Paren Gratis Nee
Zondag 20.30 27 Paren Paren 50 deelnamepunten Ja
Maandag 20.00 27 Paren Butler 16 deelnamepunten Ja
Dinsdag 20.00 27 Paren Paren 16 deelnamepunten Ja
Woensdag 16.00 12 Individueel Paren Gratis Nee
Woensdag 20.30 27 Paren Butler 16 deelnamepunten Ja
Donderdag 20.00 27 Paren Paren 16 deelnamepunten Ja
Vrijdag 20.30 27 Paren Butler 16 deelnamepunten Ja
Zaterdag 16.00 12 Paren Paren Gratis Nee
Zaterdag 20.30 27 Paren Paren 16 deelnamepunten Ja

Activiteitenlijst

De toernooien die binnen enkele dagen beginnen staan in de activiteitenlijst van StepBridge. U vindt de activiteitenlijst links naast de tafellijst in het tafeloverzicht (Menu => Overzicht => Tafels). Door op een toernooi te klikken en vervolgens op de Info knop (rechtsonderin het tafeloverzicht) te klikken, krijgt u alle informatie over het toernooi te zien. Dat kan ook via informatie en registratie.

Toernooi-agenda

Op de website vindt u ook een agenda met de toernooien die op korte termijn op het programma staan. In deze agenda staan ook de recent gehouden toernooien, inclusief een link naar de uitslag. In de toernooiagenda staan de toernooien aangekondigd voor een langere periode dan in de activiteitenlijst van het tafeloverzicht.

>> Klik hier voor de StepBridge Toernooi Agenda.

Toernooivormen

Er zijn verschillende toernooivarianten. Welke variant wordt gespeeld staat bij de toernooi informatie..

 • Parentoernooi met parentelling.
  Deze variant is bij iedereen bekend, omdat dit bijna altijd op uw clubavond en op live toernooien gespeeld wordt.
 • Parentoernooi met Butlertelling.
  Hoe butlertelling precies werkt, wordt op deze site goed uitgelegd.
 • Individueel toernooi met Paren- of Butlertelling.
  Niemand heeft een vaste partner. Iedereen schrijft in als individuele speler. Iedereen wisselt na iedere ronde van tegenstander en partner. Dit gebeurt volledig automatisch, u hoeft hier zelf niets aan te doen.

Zwitsers

Tenzij anders gemeld zullen de toernooien Zwitsers gespeeld worden. Dat wil zeggen dat na iedere ronde een tussenstand wordt opgemaakt. Dat gebeurt supersnel zonder dat u het merkt. Op basis van die tussenstand wordt de nieuwe ronde ingedeeld, zodanig dat de nummer 1 van dat moment gaat spelen tegen de nummer 2. Zij spelen aan tafel 1. Aan tafel 2 spelen de nummers 3 tegen 4 enzovoorts. U kunt dus uit uw tafelnummer afleiden waar u in de tussenstand staat. U speelt niet tegen uw “buren in de stand” als u in het toernooi al eerder tegen elkaar hebt gespeeld.

Bij het Zwitserse systeem speelt u dus steeds tegen tegenstanders die vlak bij u in het tussenklassement staan. U ontmoet vrijwel het hele toernooi tegenstanders van uw eigen niveau.

Inschrijven

U kunt zich voor een toernooi inschrijven zodra het voorkomt in de activiteitenlijst. Nadat u zich heeft ingeschreven, blijft uw inschrijving actief zolang u zich niet uitschrijft. U kunt na uw inschrijving dus gerust uitloggen, competitie gaan spelen, of een ander toernooi gaan spelen, als u er maar voor zorgt dat u 5 minuten voor aanvang van het toernooi in de toernooilobby bent.

Inschrijven voor een toernooi doet u via de volgende stappen:

 1. U zorgt dat u ingelogd bent bij StepBridge met het tafeloverzicht voor u (Menu=>Overzicht=>Tafels).
 2. U klikt op het toernooi waaraan u mee wilt doen in de meest linkse kolom (activiteit) van het tafeloverzicht.
 3. Klik vervolgens op de knop “Ga naar activiteit” onderin het tafeloverzicht. Nadat u op de knop heeft geklikt ziet u in het berichtenvenster het bericht: “u heeft het toernooi …. (dag en tijd) betreden.
 4. Sluit het tafelovericht door op het kruisje rechtsbovenin het venster te klikken.
 5. U heeft nu het StepBridge hoofdscherm met de groene achtergrond voor u. In het midden van het groene scherm ziet u de tekst “Informatie en Registratie”. Klik op deze tekst.
 6. Het Toernooi Info scherm verschijnt nu.
 7. U schrijft in met partner>vul achter “Spelersnaam partner” de spelersnaam van uw partner in. Klik op “Inschrijven”.
 8. U schrijft in zonder partner>laat het veld achter “spelersnaam” leeg. Klik op “Inschrijven”. De Automatchkoppelt u aan een partner.
 9. Het Toernooi Info scherm geeft vervolgens aan of de inschrijving gelukt is.
 10. Als u met een partner heeft ingeschreven is de inschrijving pas compleet als uw partner zich ook heeft ingeschreven.

Als u zonder partner inschrijft, wordt u vijf minuten voor aanvang van het toernooi automatisch gekoppeld aan een andere speler die ook zonder partner heeft ingeschreven (AutoMatch). De computer koppelt automatisch spelers aan elkaar die zo dicht mogelijk bij elkaar liggen qua speelsterkte (bij een parentoernooi wordt het parenniveau gebruikt).

Het kan voorkomen dat de speler aan wie u gekoppeld bent om een of andere reden niet aanwezig is. In dat geval dient u alsnog zelf een partner te zoeken. Als de partner aan wie de automatch u gekoppeld heeft zich uitschrijft na de automatch, is hij in overtreding (zie toernooireglement 3 iv).

Bij inschrijving van een individueel toernooi vult u alleen uw eigen naam in.

Deelnamepunten

Voor alle niet-gratis toernooien heeft u deelnamepunten nodig. Hoeveel deelnamepunten gevraagd worden voor een toernooi ziet u op het toernooi Info scherm bij “Kosten”. Deelnamepunten worden alleen afgeschreven als u daadwerkelijk meedoet aan het toernooi.

>> Klik hier voor meer informatie over deelnamepunten.

Deelnemen

U dient 5 minuten voor aanvang van het toernooi aanwezig te zijn in de toernooilobby. Elk activiteit binnen StepBridge heeft zijn eigen lobby. Als u in de algemene lobby zit bij toernooi-aanvang, wordt u niet ingedeeld en uw partner ook niet.

Er zijn verschillende manieren om naar de toernooilobby te gaan:

 • of: Dubbelklikken op de naam van het toernooi in de activiteitenlijst.
 • of: Het toernooi selecteren in de activiteiten en dan op “Ga naar” klikken in de knoppenbalk.
 • of: In het toernooi info scherm (waarmee u zich heeft ingeschreven) op de knop “Ga naar toernooilobby” klikken.

Let op: als u in het tafeloverzicht een toernooi heeft geselecteerd, bent u nog niet aanwezig bij dat toernooi!

Als u bent ingeschreven voor het toernooi en aanwezig bent in de toernooilobby, dan gaat de rest vanzelf. Het indelen van de eerste ronde en het wisselen gaat automatisch. U hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Uitslag

Direct na afloop van het toernooi krijgt u in het berichtenvenster uw resultaat te zien en wie 1 t/m 3 zijn geworden. U ontvangt binnen 15 minuten de uitslag per email, inclusief de gespeelde spellen en de resultaten van het veld. U kunt de uitslag ook bekijken op de website via de WebInfo knop op het Toernooi Info scherm (zie inschrijven) of via de toernooiagenda.

Tijd

Tijdens een toernooi heeft u een vaste tijd per ronde. De tijd per ronde staat op het toernooi informatiescherm. Bij de meeste toernooien heeft u 5 minuten en 15 seconden per spel, ofwel 10 minuten en 30 seconden per ronde van twee spellen. Tijdens het toernooi ziet u altijd een klokje in beeld met de nog resterende rondetijd. Indien u bij aanvang van het laatste spel minder dan 80% van de per spel beschikbare tijd over heeft, dan verschijnt het spel niet op het scherm. Het paar dat in de ronde de meeste tijd heeft gebruikt, krijgt een score van 40%(-3 IMPs) en het andere paar een score van 60%(+3 IMPs).

Indien u een spel wel aanvangt, maar niet binnen de gegeven tijd af krijgt, dan rekent de computer uit welk paar die ronde de meeste tijd heeft gebruikt. Dat paar krijgt een kunstmatige score van 20% (-5 IMPs). Het andere paar krijgt automatisch 80% (+5 IMPs). Direct na afloop van het spel krijgt u te zien welk percentage u heeft gekregen.

In enkele bijzondere gevallen kan de WL besluiten de arbitrale score wegens tijdsoverschrijding te wijzigen. Zie competitiereglement.

Wedstrijdleider

Bij elk toernooi is een wedstrijdleider “aanwezig”*. U kunt de wedstrijdleider altijd aan uw tafel roepen of om assistentie vragen, bijvoorbeeld bij inschrijvingsproblemen. U kunt met de wedstrijdleider communiceren door uw bericht in de berichtenbalk in te typen en vervolgens voor “Wedstrijdleider” te kiezen in de uitklapbox rechts naast de berichtenbalk. De wedstrijdleider is ingelogd onder zijn eigen spelersnaam. Hij is te herkennen aan de tekst “WL” achter zijn naam bij het versturen van berichten. De berichten van de wedstrijdleider worden in het donkerrood getoond.

* Houdt u er wel rekening mee dat de wedstrijdleider thuis vanaf zijn eigen PC het toernooi moet leiden. De communicatiemogelijkheden via de chatbalk zijn beperkt. Zijn tijd is beperkt, zeker bij een groot deelnemersveld. Er zijn soms connectieproblemen. Internettoernooien zijn anders dan live-toernooien. Enig begrip voor deze moeilijke taak wordt zeer op prijs gesteld.

Miskliks

Als u tijdens een toernooi een misklik doet tijdens het bieden, drukt u meteen op F5. Dan worden uw tegenstanders geïnformeerd over de misklik en gaat deze informatie naar de wedstrijdleider. Hij beoordeelt of het een evidente misklik is. Zo ja, dan maakt hij de misklik ongedaan. Miskliks bij het spelen worden niet ongedaan gemaakt. Bij een toernooi kunnen de spelers niet zelf een misklik ongedaan maken.

Verloren connecties

Als een speler zijn connectie verliest, krijgt de wedstrijdleider daarvan automatisch bericht. Hij komt dan zo snel mogelijk naar uw tafel om te proberen het probleem op te lossen. Meestal zal hij trachten een invaller te vinden.

Toernooireglement

Het volledige toernooireglement vindt u hier.