Bij StepBridge kunt u kiezen of u aan een tafel speelt met een vast systeem voor die tafel, of aan een tafel met een vrij systeem. Als u kiest voor een tafel met een vast systeem, heeft u de keuze uit StepGroen, StepBlauw of StepRood. Deze systemen zijn gebaseerd op de overeenkomstige Biedermeijer varianten. Voor StepBridge zijn de vrije keuzes die in Biedermeijer bestaan reeds ingevuld, vandaar de afwijkende naamgeving. Het spelen van een vast systeem is vooral handig als u speelt met een gelegenheidpartner; met uw vaste partner wilt u waarschijnlijk uw eigen systeem spelen, en kiest u voor “Vrij” als systeem aan de tafel.

U kunt in de kolom “Kaart” in het tafeloverzicht zien wat voor systeem aan een tafel wordt gespeeld (G/B/R/V). Aan tafels met een vast systeem speelt iedereen altijd verplicht het gekozen systeem zonder ingrijpende afwijkingen. U mag aan deze tafels niet alerteren en niet om uitleg vragen; immers de systematische betekenis is reeds bij iedereen bekend.

StepGroen is voor de beginnende spelers of voor diegenen die het spel graag eenvoudig willen houden. Cursisten die de eerste twee delen van Van Start tot Finish of Leer Bridge met Berry Westra onder de knie hebben, spelen ongeveer volgens Biedermeijer Groen. StepBlauw is voor de iets gevorderder speler en StepRood is voor de geoefende competitiespeler.

Een beschrijving van de verschillende StepBridge systemen vindt u hier:
Beschrijving StepGroen
Beschrijving StepBlauw
Beschrijving StepRood